به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید برزگر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی صبح قزوین، درخصوص جایگاه فرش قزوین اظهار کرد: استان قزوین ظرفیت بسیار زیادی در زمینه تولید انواع فرش دستباف دارد به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۲۰ کارگاه به صورت متمرکزو غیرمتمرکز و همچنین درقالب واحدهای پشتیبان و مستقل فعالیت دارند.
وی افزود: همچنین در استان قزوین تعداد بسیارزیادی کارگاههای خانگی در امر تولید فرش دستباف فعالیت دارند که حدود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر توسط سازمان صمت و اتحادیه مربوطه شناسایی شدند که برای آنها کارت ویژه قالی بافی صادر شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت قزوین با اشاره به اینکه ۹۵ درصد قالیبافان استان را بانوان تشکیل میدهند، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۸۰۰ بافنده فرش دستباف در استان فعال هستند و تقریبا ۵۵ درصد تولید فرش استان، توسط قالیبافانی صورت میگیرد که در روستاها مستقر هستند.
بیشتر بخوانید : قالیشویی سهروردی
سالانه بیش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در قزوین تولید میشود
برزگر تصریح کرد: پیشبینی میشود با توجه به ظرفیتهای استان، سالانه بیش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در استان قزوین تولید شود.
وی عنوان کرد: در زمینه فرش صنعتی هم ۲ واحد تولیدی فعال داریم که برای بیش از ۲۰۰ نفر اشتغالزایی کردهاند و سالانه بیش از یک میلیون متر مربع تولید فرش دستباف دارند که علاوه بر تامین نیاز استان، به سایر استانها و برخی از کشورهای صادراتی، صادرات نیز دارد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان تصریح کرد: ایران بعد از کشورهای هند، ترکیه، مصر و پاکستان چایگاه پنجم را در صادرات فرش دستباف دارد.
برزگر با بیان اینکه صادرات فرش دستباف به صورت متمرکز از طریق گمرکات تخصصی انجام میشود، ادامه داد: صادارت ایران حدود ۳۶ میلیون دلار بوده که بر اساس برآوردها در استان قزوین طی ۸ ماهه امسال بیش از یک میلیون دلار صادارت فرش دستبافت انجام شده است.
وی در پایان گفت: در زمینه فرش صنعتی نیز به کشورهای عراق، افغانستان، هند، آلمان، تاجیستان، عمان و قطر صادرات انجام شده است.
:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0